Menü

Márkatörténet

Macitörténet

Ki hinné, hogy Coccolino maci már több mint 40 éves! Igazán nem látszik rajta. 1970-ben született Németországban, mégpedig egy lelkes reklámszakember ötlete nyomán. Coccolino már kora ifjúságában bejárta Európát – többek között felbukkant Franciaországban, Hollandiában és Ausztriában is. Magyarországra 1993-ban érkezett meg, és hamar jó ismerősünkké vált. 

Coccolino azért is különleges maci, mert több neve van. Angolul Snuggle, francia nyelvterületen Cajoline néven vált népszerűvé. Mindegyik név valamiképpen kapcsolatban áll az adott nyelv „ölelés” szavával. Nálunk Coccolino a neve – aki ért olaszul, az tudja, hogy ez is az ölelésre utal.

Egy filmsztár fejlődése

Coccolino maci 1998-ig báb formájában jelent meg a nézők előtt, ma már azonban, a filmes technika fejlődésének köszönhetően már számítógépes animáció kelti életre. Szeme és szája már a báb időszakában egyre "emberibb" tulajdonságokat vesz fel. Kezdetben egy játékmacihoz hasonlóan gombszemei vannak, később már pislog is, szeme pedig ma már egyre jobban hasonlít a valódi szemekhez. Szája egyre többet mozog, és igazodik a beszédéhez, később pedig már a nyelve is látható. 1995-ben jelenik meg először a természetben, korábban csak a lakásban látható, majd 1997-ben válik igazán "családtaggá", amikor már beszélget és játszik is a gyerekekkel. 1999-től - amikor már animációként láthatjuk - már összetett gesztusai is vannak: mosolyog és kacsint, valamint többet mozog, táncol és ugrál, mint korábban. 2003-ban már igazi nagyvilági sztár, önállóbb és aktívabb, mint valaha: hol fest, hol vasal, hol pedig valahol a Távol-Keleten tűnik fel furulyázva, mágikus zenére táncolva. 2005-ben a Mesemozgalom révén Coccolino maci volt katona, varázsló a reklámfilmben, és a saját magáról szóló könyvet népszerűsítette. 2006-ban egy varázslatos, színes, illatos világban találkozunk vele, 2007-ben pedig frissen mosott ruhák között kényezteti érzékeit. És ki tudja, mit hoz még a jövő...